Thursday, February 13, 2014
ဝါးပင္
၀ါးပင္ကို သံုးသပ္ၾကည့္ပါက အစိုဓာတ္ ၈၉%၊ ကာဗိုဟုိင္းၿဒိတ္ ၅.၇% ပ႐ိုတိန္း ၃.၉% တို႔ ပါ၀င္သည္။ ကယ္လ္စီယမ္၊ မီးစံုး ဓာတ္၊ သံဓာတ္၊ ဗီတာမင္ C ႏွင့္ K တို႔ ရာႏႈန္းျမင့္စြာပါ၀င္သည္။ ၀ါးရြက္ တြင္ methanol ဓာတ္ျမင့္မားစြာ ပါ၀င္သည္။
(၁) ၀ါးရြက္ႏွင့္မွ်စ္စို႔ (၀ါးပင္ေပါက္)တို႔သည္ ေလထိုးေလေအာင့္ကဲ့သို႔ ေသာ၀မ္းဗုိက္ေရာဂါမ်ားကို ကုစား ႏုိင္ၿပီး အစာပံုမွန္လည္ပတ္မႈ အင္အား ကို ေပးစြမ္းသည္။
(၂) အဆစ္အျမစ္ေရာင္ရမ္းေရာဂါ၊ အစာေျခယႏၲရားတြင္ ျဖစ္ေပၚေသာ အနာမ်ားကို သက္သာေစသည္။
(၃)၀ါးရြက္က ၀မ္းဗုိက္အတြင္းရွိ သံေကာင္မ်ားကို ေသေစသည္။
(၄)အနာတြင္ ေလာက္တြယ္ျခင္းႏွင့္ အနာပိုးမ၀င္ေအာင္ ေဆးေၾကာရာ တြင္ methanol ပါ ၀င္သည့္၀ါးရြက္ကို ညႇစ္ၿပီး အသံုးျပဳ ႏုိင္သည္။
(၅) ပန္းနာ၊ ေခ်ာင္းဆိုး၊ ရင္က်ပ္ ေရာဂါစသည့္အသက္ရွဴလမ္းေၾကာင္း ဆုိင္ရာေရာဂါမ်ားအတြက္ ၀ါးစို႔ သို႔မဟုတ္ ၀ါးေခါက္ႏုညႇစ္ရည္တို႔ကို ျပဳတ္ေသာက္ပါ။
(၆)အမ်ိဳးသမီးမ်ား ဓမၼတာလာျခင္း ႏွင့္ပတ္သက္၍ ၀ါး ရြက္ျပဳတ္ရည္က ပံုမွန္ေသြးဆင္းျခင္းကို ျဖစ္ေစသည္။
(၇) ၀ါးစို႔ကို ျပဳတ္ေသာက္ပါက ေသြး ကို သန္႔စင္ေစသည္။
ေဒါန
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment