သၾကားရည္ျဖင့္ ပလုတ္က်င္းပါက မိမိကိုယ္ကုိ ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္မႈ ပိုမ်ားလာေၾကာင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံ ေဂ်ာ္ဂ်ီယာ တကၠသိုလ္မွ သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားသည္။ မိမိကိုယ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္မႈ စြမ္းရည္အား စမ္းသပ္ရာတြင္ သုေတသီမ်ားက နည္းလမ္းႏွစ္သြယ္ကို အသံုးျပဳခဲ့သည္။ ပထမစမ္းသပ္နည္းမွာ ကိန္းဂဏန္း စာရင္းအင္းမ်ားျဖင့္ ေရာထားေသာ စာအုပ္မွေန၍ 'E' ဆိုေသာ စာလံုးကို ၾကက္ေျခခတ္ျခင္း ျဖစ္သည္။ ေနာက္စမ္းသပ္မႈတြင္မူ သၾကားႏွင့္ အခ်ိဳေဖာက္ထားေသာ သံပရာရည္ (သို႔မဟုတ္) ဓာတုေဗဒ အခ်ိဳဓာတ္ျဖင့္ ျပဳျပင္ထားေသာ သံပရာရည္ျဖင့္ ပလုတ္က်င္းၿပီးေနာက္ တီဗီဖန္သားျပင္ေပၚတြင္ ေပၚလာေသာ စာလံုးမ်ား၏ အေရာင္ကို မွန္ကန္စြာ ခဲြျခားခိုင္းျခင္း ျဖစ္သည္။ ဂလူးကို႔စ္ အခ်ိဳရည္အား ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေရာက္ရွိသြားပါက မိမိကိုယ္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ႏုိင္မႈ ပိုလာသည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေတြးေခၚေလ့ ရွိသည္။ ထို႔အတြက္ ယင္းသို႔ စမ္းသပ္ခဲ့ျခင္းျဖစ္ရာ အခ်ိဳဓာတ္က လွ်ာတြင္ရွိေသာ အာ႐ံုခံတစ္႐ွဴးမ်ားကို လႈံ႔ေဆာ္ရာမွ ဦးေႏွာက္မွ ထိန္းခ်ဳပ္ေရး အစိတ္အပုိင္းအား သက္ဝင္ လႈပ္ရွားလာေစသည္ဟု ေဂ်ာ္ဂ်ီယာတကၠသိုလ္မွ ပါေမာကၡမာတင္က ေျပာၾကားသည္။
http://bluenavyblog.blogspot.com/2013/01/blog-post_843.html
No comments:
Post a Comment