ေျပာင္းဖူးမွာ အာဟာရ ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ တာေၾကာင့္ က်န္းမာေရး အက်ိဳး ေက်းဇူး
မ်ားစြာ ရရွိႏိုင္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးမွာ ဗီတာမင္ B1 ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကာဗို ဟိုက္ဒရိတ္တည္ေဆာက္ၿဖိဳခြဲမႈမွာ အသံုးျပဳႏိုင္သလို ဗီတာမင္ B5 ပါဝင္မႈေၾကာင့္ ဇီဝကမၼဆိုင္ရာ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြမွာ ကူညီႏိုင္ပါတယ္။ ေဖာလိတ္ ပါဝင္တာ ေၾကာင့္ ဆဲလ္သစ္ေတြ ျဖစ္ေပၚေစသလို ဗီတာမင္စီပါဝင္မႈေၾကာင့္ ေရာဂါေတြကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ႏွလံုးေသြးေၾကာဆိုင္ရာ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္
Thursday, December 27, 2012
ရုံးပတီသီးကေပးတဲ့ သူမတူတဲ့ အစြမ္းမ်ား
ရုံးပတီသီးမွာ စားလို႔ လည္းေကာင္းျပီး ေပးစြမ္းႏူိင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကေတာ႔
- အရိုးကိုသန္မာေစသည္။
- ႏွလံုးကိုကာကြယ္ေပးသည္။
- အဆစ္အမ်က္ေရာင္ရမ္းျခင္းကို သက္သာေလ်ာ့ပါးေစသည္။
- ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကိုထိန္းေပးသည္။
- ေသြးစီးဆင္းမႈကို ပိုေကာင္းေစသည္။
- အရိုးကိုသန္မာေစသည္။
- ႏွလံုးကိုကာကြယ္ေပးသည္။
- အဆစ္အမ်က္ေရာင္ရမ္းျခင္းကို သက္သာေလ်ာ့ပါးေစသည္။
- ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကိုထိန္းေပးသည္။
- ေသြးစီးဆင္းမႈကို ပိုေကာင္းေစသည္။
လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္က ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါသလား
ျမန္မာျပည္တြင္ ေသြးကင္ဆာေရာဂါကုိ(၁၀)ရက္အတြင္းပေပ်ာက္သြားေအာင္ကုသေပးနိင္
ၿမန္မာၿပည္႔ရဲ႔က်က္သေရအရွိဆုံးသတင္းေလးတစ္ခုကုိေၿပာၿပခ်င္ပါတယ္
..အဲ႔ဒါကေတာ႔ေသြးကင္ဆာေရာဂါကုိ(၁၀)ရက္အတြင္းပေပ်ာက္သြားေအာင္ကုသေပးနိင္ခဲ႔တဲ႔
ဆရာမေလးႏွစ္ေယာက္ရဲ႔လိပ္စာကုိေၿပာၿပခ်င္ပါတယ္♣♣ဆရာဝန္မေလးႏွစ္ေယာက္ရဲ႔ေၿပာၿပခ်က္အရ
ဒီေရာဂါကုိကုသနိင္ေအာင္ကုိရီးယားနိင္ငံေတာေတာင္ထဲမွာရရွိထားတဲ႔တုိင္းရင္းေဆးနဲ႔ကုသနိင္ခဲ႔တာ
ၿဖစ္ပါတယ္၊ဒီသတင္းေလးကုိအားလုံးရွယ္ေပးၾကပါေနာ္...
..အဲ႔ဒါကေတာ႔ေသြးကင္ဆာေရာဂါကုိ(၁၀)ရက္အတြင္းပေပ်ာက္သြားေအာင္ကုသေပးနိင္ခဲ႔တဲ႔
ဆရာမေလးႏွစ္ေယာက္ရဲ႔လိပ္စာကုိေၿပာၿပခ်င္ပါတယ္♣♣ဆရာဝန္မေလးႏွစ္ေယာက္ရဲ႔ေၿပာၿပခ်က္အရ
ဒီေရာဂါကုိကုသနိင္ေအာင္ကုိရီးယားနိင္ငံေတာေတာင္ထဲမွာရရွိထားတဲ႔တုိင္းရင္းေဆးနဲ႔ကုသနိင္ခဲ႔တာ
ၿဖစ္ပါတယ္၊ဒီသတင္းေလးကုိအားလုံးရွယ္ေပးၾကပါေနာ္...
မာလကာသီးႏွင့္က်န္းမာေရး
မာလကာသီးဟာ ျမန္မာလူမ်ိဳးမ်ား ႏွစ္ၿခိဳက္စားသံုးၾကတဲ့ သစ္သီးတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ေပမယ့္ မာလကာသီးနဲ႔ အလွျပင္တာ ကေတာ့ ရွားပါ လိမ့္မယ္။ မာလကာသီးဟာ ပ်ိဳေမမ်ားအတြက္ ကရိကထိမ်ားကာ ကမကထ စီစဥ္ဝယ္ယူရမယ့္ သစ္သီး တစ္မ်ိဳး မဟုတ္တဲ့ အျပင္ ေစ်း လည္းခ်ိဳ အလြယ္လည္း ဝယ္ယူႏုိင္တဲ့ အျပင္ အလွအပအတြက္ပါ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳ ႏုိင္တာမို႔ မာလကာသီးနဲ႔ အလွအပ ေရးရာ အျဖစ္ ေဖာ္ျပလိုက္ ရပါတယ္။
မန္က်ည္းသီး၏ က်န္းမာေရး စြမ္းပကား
မန္က်ည္းရြက္မွာပါတဲ့ ဖေလဗိုးႏြိဳက္ေတြက ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး နာက်င္ကိုက္ခဲမႈကို သက္သာေစတဲ့အစြမ္း ရွိပါတယ္။ မန္က်ည္းရြက္ဟာ ကိုယ္တြင္း အပူကို ေလ်ာ့က်ေစၿပီး အစာစားခ်င္စိတ္ကို တိုးေစတယ္လို႔ အင္ဒိုနီးရွား ေဆးဖက္ဝင္ အပင္ေတြကို ေလ့လာသူေတြက ဆိုပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးမွာ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ ပါဝင္မႈ မ်ားသလို ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြလည္း မ်ားစြာ ပါဝင္ေနပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးမွာ က်န္းမာေရးေကာင္းဖို႔ လိုအပ္တဲ့ ဗီတာမင္စီ၊ ဗီတာမင္ဘီနဲ႔ တျခား အာဟာရဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္၊ ပိုတက္စီယမ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ေတြလည္း မ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အေအးမိေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္တာ၊ အဖ်ားက်ေစတာ၊ အစာေၾကေစတာ၊ ေသြးတြင္း မေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာ ေလ်ာ့က်ေစတာ၊ႏွလံုးက်န္းမာေရးေကာင္းေစတာ စတဲ့ ေကာင္းက်ဳိးေတြအျပင္ ဝမ္းမွန္ေစတဲ့ အစြမ္းလည္း ရွိပါတယ္။
ပင္စိမ္းရြက္၏ ေရာဂါကာကြယ္ႏိုင္စြမ္း
ပင္စိမ္းရြက္မွာ
ေရာဂါကာကြယ္ႏိုင္စြမ္းနဲ႔ က်န္းမာေရး ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အစြမ္းေတြပါဝင္တာေၾကာင့္ ေဆးဖက္ဝင္
အပင္တစ္မ်ဳိးအျဖစ္ အသိအမွတ္ျပဳထားၾကတာပါ။
ပိန္ေန၍ ၀ ခ်င္ေသာသူမ်ားအတြက္ ဓါတ္စာ
လူရယ္လုိ့ ျဖစ္လာရင္ တစ္ခ်ိဳ့ကပိန္သည္၊ တစ္ခ်ိဳ့က ၀ သည္ဟူ ၍ ကဲြျပားလာႀကပါသည္။
ထုိသုိ့ကဲြျပား သလုိ လူေတြရဲ ့စိတ္ထဲမွာလဲ ကဲြျပားေသာခံစားခ်က္မ်ား ကုိယ္စီ ရွိေနႀကပါသည္။ ပိန္တဲ့သူက၀ခ်င္သည္ ၀တဲ့သူကပိန္ခ်င္သည္။ အခု ပိန္တဲ့သူရဲ ့ ၀ ခ်င္တဲ့ စိတ္အဟာရ ျပည့္သြားေအာင္ ျမန္မာ့တုိင္းရင္းေဆးပညာ နဲ ့ ေလ့လာ ဓါတ္စာ စားႀကည့္ရေအာင္၊ လူရယ္ လုိ ့ ျဖစ္လာရင္ လူတစ္ေယာက္မွာ ဓါတ္ႀကီးေလးပါးနဲ ့တည္ေဆာက္ထားႀကတယ္လုိ ့ ဆုိပါသည္။
ထုိသုိ့ကဲြျပား သလုိ လူေတြရဲ ့စိတ္ထဲမွာလဲ ကဲြျပားေသာခံစားခ်က္မ်ား ကုိယ္စီ ရွိေနႀကပါသည္။ ပိန္တဲ့သူက၀ခ်င္သည္ ၀တဲ့သူကပိန္ခ်င္သည္။ အခု ပိန္တဲ့သူရဲ ့ ၀ ခ်င္တဲ့ စိတ္အဟာရ ျပည့္သြားေအာင္ ျမန္မာ့တုိင္းရင္းေဆးပညာ နဲ ့ ေလ့လာ ဓါတ္စာ စားႀကည့္ရေအာင္၊ လူရယ္ လုိ ့ ျဖစ္လာရင္ လူတစ္ေယာက္မွာ ဓါတ္ႀကီးေလးပါးနဲ ့တည္ေဆာက္ထားႀကတယ္လုိ ့ ဆုိပါသည္။
နားေရာဂါမ်ားအတြက္ ေဆးနည္းလမ္းေကာင္းမ်ား
- -(စားေဆး)ေႀကာင္လွ်ာေစ့အေျခာက္ကို အမွဳန္႔ျပဳလုပ္ပါ။ ၎ေနာက ႏြယ္ခ်ိဳႏွင့္ ဆတူေရာျပီး ေရြးႀကီးေစ့ေလာက္ ေဆးလံုးေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ ပ်ားရည္စစ္စစ္ျဖင့္လံုး၍ တစ္ခါေသာက္ ၂ လံုး တစ္ေန႕႔ ၃ ႀကိမ္မွ်ေသာက္ေပးပါ။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ သြယ္လ် က်န္းမာလိုရင္ ဒီေဖ်ာ္ရည္(၅)မ်ဳိးဘဲေသာက္ေနာ္
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစဖို႔ လွ်ဳိ႕ဝွက္ခ်က္ဟာ သင္စားတဲ့ ထမင္းပန္းကန္ကို သတိထား ဂ႐ုစိုက္ေပးဖို႔ လို႐ံုသာမက သင္ေသာက္တဲ့ ဖန္ခြက္ကိုလည္း အေလးထားသင့္ပါတယ္။ ေရပန္းစားတဲ့ ေဆာ္ဒါ အခ်ဳိရည္ေတြ၊ သစ္သီး အခ်ဳိရည္ေတြနဲ႔ စြမ္းအားျဖည့္ အရည္ေတြဟာ သၾကား ေတြနဲ႔ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္ေတြ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်လိုသူေတြ အတြက္ေတာ့ ရန္သူပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ သြယ္လ် က်န္းမာလိုရင္ အဲဒီအရည္ေတြ အစား ေအာက္ပါ အရည္ငါးမ်ဳိးကို ေသာက္သင့္ပါတယ္။
ထမင္းစားျပီးလွ်င္ေရွာင္ႀကဥ္သင့္သည့္အခ်က္မ်ား
ျမန္မာလူမ်ိဳးတို႔၏ အဓိကအစားအစာမွာ ထမင္းျဖစ္ၿပီး ေန႔စဥ္စားေနၾကသည္ျဖစ္ရာ
ထမင္းစားၿပီးလွ်င္
ေရွာင္ၾကဥ္သင့္ေသာ အခ်က္(၇)ခ်က္ကို
က်န္းမာေရးအသိရွိေစရန္
ေဖာ္ျပလိုက္ရပါသည္။
ကိုက္လန္၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး ၁၀ ရပ္
ကိုက္လန္ကို အစိမ္းေရာင္
ဟင္းရြက္တို႔ရဲ႕ ဘုရင္မလို႔ တင္စားတတ္ၾကသလို အာဟာရ စုေပါင္းရာ အိမ္တစ္လံုးလို႔လည္း
ေခၚဆိုတတ္ၾကပါတယ္။ သင္စားတဲ့ အစားအေသာက္ထဲကို ကိုက္လန္ ထည့္စားေပးမယ္ဆိုရင္
ေအာက္ပါ
အက်ဳိးေက်းဇူး ၁၀ မ်ဳိးကို ရရွိပါလိမ့္မယ္။
ကြမ္းရြက္၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား
ကြမ္းရြက္မွာ ပါဝင္တဲ့ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြက
ကယ္လ္စီယမ္၊ ကာ႐ိုတင္း၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္၊ ႏိုင္ယာစင္၊ သိုင္ယာမင္းနဲ႔ ဗီတာမင္စီတို႔
ျဖစ္ၾကပါတယ္။ လတ္တေလာ ေလ့လာ မႈေတြအရ ကြမ္းရြက္မွာ တန္နင္၊ သၾကား၊ မရွိမျဖစ္ဆီ
စတာေတြ ပါဝင္ေနၾကေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ကြမ္းရြက္မွာပါတဲ့ ခ်ာဗီေကာဆိုတဲ့ ဖီေနာ ဓာတ္ဟာ
အစြမ္းထက္ ပိုးသတ္အာနိသင္ရွိပါတယ္။ ကြမ္းရြက္မွာ ေအာက္ပါ ေဆးဖက္ဝင္ အစြမ္းသတၱိေတြ
ပါဝင္ေနပါတယ္။
Thursday, December 20, 2012
သေဘၤာသီးကို ေဆးအျဖစ္ စားသံုးျခင္း
· နံနက္ ၈ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - အစာအိမ္ႏွင့္ အူလမ္းေၾကာင္းအတြက္ ေကာင္းမြန္ပါသည္။
· နံနက္ ၉ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ေသြးအဆိပ္ျဖစ္ျခင္းကို ေကာင္းမြန္သည္။ ေသြးသားကို သန္႔စင္ေစသည္။
· နံနက္ ၁၀ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - အသည္း၌ ပူျခင္းကို ေကာင္းမြန္ၿပီး ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို သက္သာေစသည္။
· နံနက္ ၁၁ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - အာသီးနာျခင္း၊ အာေျခာက္ျခင္းတို႔ကို ေကာင္းမြန္ေစသည္။
· မြန္းလဲြ ၁ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ႏြယ္ခ်ိဳမႈန္႔ႏွင့္ တို႔၍စားလွ်င္ အစာေၾကေစသည္။
· မြန္းလဲြ ၂ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ပါးစပ္ပုပ္၍ ပါးစပ္နံျခင္းကို ေကာင္းမြန္ေစသည္။
· မြန္းလဲြ ၃ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - အူမႀကီးပူ၍ ဝမ္းမေကာင္းလွ်င္ စားသံုးႏိုင္သည္။
· ညေန ၄ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ပ်ားရည္ႏွင့္တို႔စားပါက ေသြးတိုးျခင္းကို သက္သာေစသည္။ (ကေလးမစားရ)
· ညေန ၅ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ဆီးခ်ိဳျဖစ္ျခင္းကို သက္သာေစသည္။
· ညေန ၇ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - တစ္ေနကုန္ပင္ပန္းျခင္းကို သက္သာေစၿပီး စိတ္ရႊင္လန္းေစသည္။
· ညေန ၈ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ေသြးသားကို သန္႔စင္ေစသည္။
· ညေန ၉ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - သၾကားႏွင့္တို႔စားပါက အသည္း၌ပူျခင္းကို သက္သာေစသည္။
တ႐ုတ္ေဆးက်မ္းမ်ားတြင္ သေဘၤာသီးသည္ အစာေၾကျခင္း၊ အားအင္ျပန္လည္ျဖည့္စြမ္းေပးျခင္းစသည့္ အာနိသင္မ်ား ရိွေၾကာင္း တ႐ုတ္တိုင္းရင္း သမားေတာ္မ်ားအဖဲြ႕မွ ဒုတိယဥကၠ႒ သမားေတာ္ဦးဖန္က ေျပာၾကားသည္။
သေဘၤာသီး စားျခင္းေၾကာင့္ ဆိုးက်ိဳးမရိွဘဲ စဲြစဲြၿမဲၿမဲစားသံုးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း၊ တစ္ခါစားလွ်င္ တစ္စိတ္မွ ႏွစ္စိတ္အထိ စားသံုးသင့္ၿပီး ယင္းသို႔စားသံုးရာတြင္ သေဘၤာသီးစိတ္အား ဇြန္းျဖင့္ အခံြနားကပ္သည္အထိ ျခစ္၍စားသင့္ေၾကာင္း၊ ယင္းအခံြအနားရိွ သေဘၤာေစးသည္ အစာအိမ္အား လြန္စြာအက်ိဳးျပဳၿပီး ဝမ္းခ်ဳပ္တတ္ေသာ ပုဂၢိဳလ္မ်ား၊ အသည္းေရာဂါသည္မ်ား၊ သရက္ရြက္ေရာဂါသည္မ်ားအတြက္ အထူးသင့္ေလ်ာ္ေၾကာင္း၊ ထမင္းစားၿပီးခ်ိန္ႏွင့္ မစားခင္အခ်ိန္မ်ားတြင္ ကပ္၍စားသံုးသင့္ေၾကာင္း ယင္းကအႀကံျပဳ ေျပာၾကားသည္။
· နံနက္ ၉ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ေသြးအဆိပ္ျဖစ္ျခင္းကို ေကာင္းမြန္သည္။ ေသြးသားကို သန္႔စင္ေစသည္။
· နံနက္ ၁၀ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - အသည္း၌ ပူျခင္းကို ေကာင္းမြန္ၿပီး ဝမ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို သက္သာေစသည္။
· နံနက္ ၁၁ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - အာသီးနာျခင္း၊ အာေျခာက္ျခင္းတို႔ကို ေကာင္းမြန္ေစသည္။
· မြန္းလဲြ ၁ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ႏြယ္ခ်ိဳမႈန္႔ႏွင့္ တို႔၍စားလွ်င္ အစာေၾကေစသည္။
· မြန္းလဲြ ၂ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ပါးစပ္ပုပ္၍ ပါးစပ္နံျခင္းကို ေကာင္းမြန္ေစသည္။
· မြန္းလဲြ ၃ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - အူမႀကီးပူ၍ ဝမ္းမေကာင္းလွ်င္ စားသံုးႏိုင္သည္။
· ညေန ၄ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ပ်ားရည္ႏွင့္တို႔စားပါက ေသြးတိုးျခင္းကို သက္သာေစသည္။ (ကေလးမစားရ)
· ညေန ၅ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ဆီးခ်ိဳျဖစ္ျခင္းကို သက္သာေစသည္။
· ညေန ၇ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - တစ္ေနကုန္ပင္ပန္းျခင္းကို သက္သာေစၿပီး စိတ္ရႊင္လန္းေစသည္။
· ညေန ၈ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - ေသြးသားကို သန္႔စင္ေစသည္။
· ညေန ၉ နာရီ စားသံုးလွ်င္ - သၾကားႏွင့္တို႔စားပါက အသည္း၌ပူျခင္းကို သက္သာေစသည္။
တ႐ုတ္ေဆးက်မ္းမ်ားတြင္ သေဘၤာသီးသည္ အစာေၾကျခင္း၊ အားအင္ျပန္လည္ျဖည့္စြမ္းေပးျခင္းစသည့္ အာနိသင္မ်ား ရိွေၾကာင္း တ႐ုတ္တိုင္းရင္း သမားေတာ္မ်ားအဖဲြ႕မွ ဒုတိယဥကၠ႒ သမားေတာ္ဦးဖန္က ေျပာၾကားသည္။
သေဘၤာသီး စားျခင္းေၾကာင့္ ဆိုးက်ိဳးမရိွဘဲ စဲြစဲြၿမဲၿမဲစားသံုးျခင္းျဖင့္ က်န္းမာေရးအတြက္ အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း၊ တစ္ခါစားလွ်င္ တစ္စိတ္မွ ႏွစ္စိတ္အထိ စားသံုးသင့္ၿပီး ယင္းသို႔စားသံုးရာတြင္ သေဘၤာသီးစိတ္အား ဇြန္းျဖင့္ အခံြနားကပ္သည္အထိ ျခစ္၍စားသင့္ေၾကာင္း၊ ယင္းအခံြအနားရိွ သေဘၤာေစးသည္ အစာအိမ္အား လြန္စြာအက်ိဳးျပဳၿပီး ဝမ္းခ်ဳပ္တတ္ေသာ ပုဂၢိဳလ္မ်ား၊ အသည္းေရာဂါသည္မ်ား၊ သရက္ရြက္ေရာဂါသည္မ်ားအတြက္ အထူးသင့္ေလ်ာ္ေၾကာင္း၊ ထမင္းစားၿပီးခ်ိန္ႏွင့္ မစားခင္အခ်ိန္မ်ားတြင္ ကပ္၍စားသံုးသင့္ေၾကာင္း ယင္းကအႀကံျပဳ ေျပာၾကားသည္။
ဘယ္သူမျပဳ မိမိမႈ
ကိုယ့္အိမ္မွာ ကိုယ္ဘာလုပ္ေနလဲ၊
ကိုယ့္ရပ္ကြက္မွာ ကိုယ္ဘာလုပ္ေနလဲ၊
ကိုယ့္ျမိဳ႕ရြာမွာ ကိုယ္ဘာလုပ္ေနလဲ၊
ကိုယ့္တိုင္းျပည္မွာ ကိုယ္ဘာလုပ္ေနလဲ။
အုတ္တစ္ခ်ပ္ သဲတစ္ပြင့္
ဒီမိုကေရစီ… ဒီမိုကေရစီ…
ဒီမိုကေရစီ… ဒီမိုကေရစီ…
ဒီမိုကေရစီ… ဒီမိုကေရစီ…
အသံေတြၾကားေနရတယ္ ဘယ္ကလာတဲ့အသံေတြလဲ၊
လက္ဖက္ရည္ေသာက္ရင္း ဘီယာေသာက္ရင္း၊
ေကတီဗြီဆိုရင္း မာဆတ္မွာဇိမ္ခံရင္း၊
Monday, November 26, 2012
ပဲပင္ေပါက္ အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား
သြားပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္မွာ
အင္ဇုိင္းေတြ၊ ပရုိတင္းဓာတ္ေတြ ၊ ဗီတာမင္နဲ႔ သတၱဳဓာတ္ေတြ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။
ပဲပင္ေပါက္မွာအမုိင္ႏုိအက္စစ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြ ပါဝင္တဲ႔အျပင္ ဗီတာမင္(ေအ၊ ဘီ၊ စီ၊
ဒီ၊ အီးနဲ႔ ေက)၊ ေဖာလစ္အက္စစ္၊ သံဓာတ္၊ ပုိတက္စီယမ္ ၊ ကယ္လ္စီယမ္၊ ေဖာ႔စ္ဖရပ္စ္ ၊
မဂၢနီဆီယမ္ တုိ႔ အမ်ားအျပား ပါဝင္ေနပါတယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ အလွအပ အေၾကာင္း
ပါးႏုေသြး၊
နီျမန္းေစခ်င္ရင္
တခ်ိဳ႕ပ်ိဳေလးေတြရဲ႕ ပါးေလးေတြဟာ နီးျမန္းၿပီး ႏွင္းဆီေရာင္ သမ္းေနတတ္ပါတယ္။ ဒီလိုမ်ိဳး ျဖစ္ခ်င္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မ်ားမ်ားစားေပးပါ။ ပါးျပင္ကို ပန္းႏုေရာင္ သမ္း႐ံုမွ်မက အသားရည္ကို ရႊန္းစိုဝင္းလဲ့ေစပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဒီအတိုင္း စားေပးရင္ ပါးျပင္ ပန္းႏုေရာင္သန္း႐ံုမွ်မက မ်က္လံုး၊ သြား၊ အရည္ျပားေတြပါ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
တခ်ိဳ႕ပ်ိဳေလးေတြရဲ႕ ပါးေလးေတြဟာ နီးျမန္းၿပီး ႏွင္းဆီေရာင္ သမ္းေနတတ္ပါတယ္။ ဒီလိုမ်ိဳး ျဖစ္ခ်င္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မ်ားမ်ားစားေပးပါ။ ပါးျပင္ကို ပန္းႏုေရာင္ သမ္း႐ံုမွ်မက အသားရည္ကို ရႊန္းစိုဝင္းလဲ့ေစပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဒီအတိုင္း စားေပးရင္ ပါးျပင္ ပန္းႏုေရာင္သန္း႐ံုမွ်မက မ်က္လံုး၊ သြား၊ အရည္ျပားေတြပါ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ဆံပင္ကၽြတ္ၿခင္းအေၾကာင္းသိေကာင္းစရာမ်ား
- ၁ ။ ဆံပင္ကၽြတ္ၿခင္းဆိုတာ အၿဖစ္မ်ားတဲ့ၿပႆနာ တစ္ခုပါ ။
American Hair Loss Association ရဲ႕အဆိုအရ ေယာကၤ်ားေတြရဲ႕ ၈၅ ရာခိုင္ႏွုန္းဟာ
အသက္ငါး ဆယ္အနား ခ်ဥ္းကပ္လာၿပီဆိုတာနဲ႔ဆံပင္ပါးၿခင္းဆိုတဲ့ အရာကို ရင္ဆိုင္ၾကံဳေတြ႔ရပါၿပီ ။ အခ်ိဳ႕ေသာ ေယာကၤ်ားေတြမွာ အ
သက္ ၂၁ ႏွစ္မတိုင္ခင္မွာပဲ ဆံပင္ကၽြတ္ၿခင္းကို
စတင္ၾကံဳေတြ႔ရေလ့ ရွိပါတယ္ ။
စတင္ၾကံဳေတြ႔ရေလ့ ရွိပါတယ္ ။
ဆံေကသာ အလွခ်စ္ျမတ္ႏိုးသူမ်ားအတြက္ သတင္းေကာင္း
ဆံေကသာအလွခ်စ္ျမတ္ႏိုးသူမ်ားအတြက္
ဆံပင္ကၽြတ္၊ ဆံပင္ေကာင္း၊ ဆံပင္နက္၊ ဆံေကသာအလွ ထိန္းသိမ္းၾက
တို့တင္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
Subscribe to:
Posts (Atom)