Thursday, December 27, 2012

လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္က ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္ပါသလား



လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ (Green Tea) က ေဆးဖက္ဝင္ ေဖ်ာ္ရည္ တစ္္မ်ိဳးအျဖစ္ အလြန္ ေရပန္းစားေနပါတယ္။ အာရွ ႏိုင္ငံေတြက စတင္ၿပီး ကင္ဆာဆန္႔က်င္တဲ့ ဂုဏ္သတၱိရွိတယ္လို႔ ေဖာ္ျပခဲ့တာပါ။ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံက ေလ့လာမႈတစ္ခ်ိဳ႕အရ ေန႔စဥ္ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ တစ္ခြက္ပံုမွန္ေသာက္တဲ့ အမ်ိဳးသားေတြမွာ မေသာက္တဲ့ သူေတြထက္
ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏႈန္းနည္းပါးျခင္းနဲ႔ ေန႔စဥ္အဆိုပါလက္ဖက္ရည္တစ္ခြက္ ပံုမွန္ေသာက္တဲ့ အမ်ိဳးသမီးေတြမွာလည္း မေသာက္တဲ့သူေတြနဲ႔ ယွဥ္ရင္ မမ်ိဳးဥအိမ္ ကင္ဆာျဖစ္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းျခင္းတို႔ကို ေတြ႕ရွိခဲ့ရေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ တျခား ေလ့လာမႈေတြကေတာ့ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ဟာ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ႏိုင္သလားဆိုတာနဲ႔ ပတ္သက္ၿပီး ေသခ်ာ အတည္မျပဳႏိုင္ေသးပါဘူး။

ဓာတ္ခြဲခန္း ေလ့လာမႈေတြနဲ႔ တိရစာၦန္ ေလ့လာမႈ တစ္ခ်ိဳ႕အရ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ဟာ အက်ိတ္ ႀကီးထြားျခင္း မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ေၾကာင္း ဆိုပါတယ္။ ဒါဟာ ကင္ဆာဆဲလ္တခ်ိဳ႕ သတ္တဲ့ အခါ ကင္ဆာေဆးသြင္း ကုသမႈရဲ႕ လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို အားေကာင္းေစတာနဲ႔ ဆက္စပ္မႈရွိေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ကင္ဆာ ေရာဂါသည္ေတြကို လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ အားျဖည့္ေဆးေပးတဲ့အခါ သိသာတဲ့ တိုးတတ္မႈမရဘဲ ေဘးထြက္ ဆိုးက်ိဳးသာ ရရွိခဲ့တာကို ေတြ႕ရပါတယ္။


ေဘးထြက္ ဆိုးက်ိဳးေတြအေနနဲ႔ ပ်ိဳ႕အန္ခ်င္ျခင္း၊ ဝမ္းေလွ်ာျခင္း၊ ဗိုက္ေအာင့္ျခင္း၊ အိမ္မေပ်ာ္ျခင္းေတြ ရရွိခဲ့တဲ့အတြက္ အားျဖည့္ေဆးကို ဆက္လက္ မေပးၾကေတာ့ပါဘူး။ ဒါေပမဲ့ တစ္ေန႔မွာ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ တစ္ခြက္ ေသာက္တာကေတာ့ ေဘးအႏၲရာယ္မရွိတဲ့ အတြက္ ကင္ဆာ ကာကြယ္ႏိုင္စြမ္း ရွိသည္ျဖစ္ေစ၊ မရွိသည္ျဖစ္ေစ ေသာက္ႏိုင္တယ္လို႔ ကၽြန္းက်င္သူေတြက သံုးသပ္ ေျပာဆိုထားပါတယ္။


No comments: