Tuesday, January 15, 2013
ေရွာက္ပင္
အသံုးျပဳပံု-
အသီး
၁ ။ ေရွာက္ရည္ ၊ ေၾကာင္ပန္းရြက္ ၫွစ္ရည္ အမွ်ေရာ ၍ ရွဴေပးက ၀က္ရူးနာ ေပ်ာက္၏။
၂ ။ ေရွာက္သီး အျမႊာႏွင့္ သလဲ အခ်ဥ္ အေစးကို ေရာစား က မူးေ၀ ထိုင္းမိႈင္း ေသာ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏
၃ ။ ေရွာက္သီး အျမႊာႏွင့္ သိေႏၶာ ဆား ေရာ၍ နံနက္ ည ေန႔စဥ္ ေသာက္သံုးက ဆီးအိမ္ ႏွင့္ ေက်ာက္ကပ္ တြင္ ျဖစ္တတ္ေသာ ေက်ာက္တည္ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း ၏။
၄ ။ ပ်ားရည္ ၊ ေရွာက္ရည္ ၊ ဇ၀က္သာ သံုးမ်ိဳး ေရာေသာက္ က ေခ်ာင္းဆိုး ၊ ရင္က်ပ္ ၊ သလိပ္ကပ္ ၊ ပန္းနာ ေပ်ာက္၏။
၅ ။ မီးယပ္ ေသြးဆင္း၍ မူးေ၀ ေသာေရာဂါ အတြက္ ေရွာက္သီးကို ထန္းလ်က္ ႏွင့္ စားက ေပ်ာက္၏ ။
၆ ။ ေရွာက္သီး ကို ဆန္ေဆးရည္ တစ္ပိႆာ ႏွင့္ ေရခန္း ေအာင္ ျပဳတ္ၿပီး ႏူးလွ်င္ ဆန္ခါ ႏွင့္စစ္ခ် ၍ ယင္း တစ္ဆယ္ သား ခန္႔ကို ဆား အနည္းငယ္ ႏွင့္ ေမႊ၊ ေနလွန္း ၊ အမႈန္႔ ျပဳၿပီး သံုးေဆာင္က ေလေရာဂါ အမ်ိဳးမ်ိဳး ေပ်ာက္ကင္း ၏ ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment