Tuesday, January 15, 2013

ၾကစု ၊ ဖန္ခါးငယ္


အသံုးျပဳပံု-
အသီး

၁ ။ ပ်ားရည္ႏွင့္ ၾကစုသီးမႈန္႔ကို လ်က္ေပးေသာ္ ေလေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။


၂ ။ ၾကစုသီးကို ထုေျခ၍ ေဆးတံတြင္ထည့္ေသာက္ေသာ္ ပန္းနာေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
 

၃ ။ ၾကစုသီးကို မုန္႔ကၽြဲသည္းကဲ့သို႔ က်ိဳစားေသာ္ ၀မ္းတစစ္စစ္ သက္ေသာ ေရာဂါ ၊ အစာမေၾက ၀မ္းသက္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။

၄ ။အသားက်ယ္ျပန္႔စြာ စားတတ္ေသာ အနာကို ၾကစုသီးငါးခြက္တစ္ခြက္တင္ျပဳတ္၍ ဖန္ေရေဆးေပးရ၏ ။
 

၅ ။ ၾကစုသီးကို ေရႏွင့္ေသြး၍ ပ်ားရည္၊ ႏွမ္းဆီတို႔ႏွင့္ ေရာၿပီး မီးေလာင္ေသာေနရာ ၊ ေရေႏြးပူေလာင္ေသာ ေနရာတို႔၌ လိမ္းက်ံေပးရ၏။
 

၆ ။ ၾကစုသီးမႈန္႔ျဖင့္ သြားတိုက္ေသာ္ သြားျဖဴ၏ ။ သြားေရာဂါေပ်ာက္၏ ။ အသီးကို ရွားေစးႏွင့္ ျပဳတ္ငံုေသာ္ သြားခိုင္၏။ ၾကစုသီးကို ငါးခြက္တစ္ခြက္တင္ က်ိဳ၍ ပ်ားရည္ႏွင့္ေရာေသာက္ေသာ္ အမ်ိဳးမ်ိဳးေသာ ခံတြင္း ေရာဂါမ်ားေပ်ာက္၏။
 

၇ ။ ၾကစုသီးႏွစ္ကို ႀကိတ္၍ ေခါင္းတြင္ လိမ္းေပးေသာ္ ေခါင္းတစ္ျခမ္းကိုက္ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏။
 

၈ ။ ၾကစုသီးကို တစ္ညလံုး ေရႏွင့္ စိမ္ၿပီး နံနက္တြင္ ယင္းစိမ္ရည္ႏွင့္ မ်က္စိကို ေဆးေၾကာေပးေသာ္ မ်က္စိေအး၍ အျမင္သန္၏ ။
 

၉ ။ ၾကစုသီးမႈန္႔ကို မုရားႀကီးရြက္ညွစ္ရည္ျဖင့္ ၇ ႀကိမ္ေတ၍ ၇ ႀကိမ္ ေနလွန္းၿပီး ပ်ားရည္ႏွင့္ ေတ၍လ်က္ေသာ္ေသြးအန္ ၊ ေသြးလွ်ံေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
 

၁၀ ။ ၾကစုသီးမႈန္႔ကို ပ်ားရည္ႏွင့္ လ်က္လွ်င္လည္းေကာင္း ၊ ထန္းလ်က္ႏွင့္ေတ၍ အလံုးျပဳ စားလွ်င္လည္းေကာင္း ၊ အစာအိမ္အခ်ဥ္ေပါက္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
 

၁၁ ။ ၾကစုသီးကို ႏြားက်င္ငယ္ေရႏွင့္ ျပဳတ္၍ ေသာက္ေသာ္ ေသြးအားနည္းေရာဂါ၊ အခ်ိ ၊ အေဖာေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။

No comments: