Friday, January 18, 2013

မကၡ႐ု ေပါက္လွ်င္

ဟင္းႏုနယ္
၁။ သံဓာတ္ပမာဏ ေလ်ာ့နည္းတာက နာတာရွည္မကၡ႐ုျဖစ္ေစတဲ့ အေျခခံ အေၾကာင္းရင္းတစ္ခုပါ။ ေရာဂါပိုးကို တြန္းလွန္ေပးတဲ့ ေသြးျဖဴဥေတြက သံဓာတ္လို အပ္ပါတယ္။ ဒါမွသာ မိႈပိုးေတြကို ဖ်က္ဆီးပစ္မယ့္ ဓာတ္ေတြကို ထုတ္ေပးႏိုင္မွာ ျဖစ္လို႔ပါ။ သံဓာတ္အဆင့္က ေသြးအားနည္းေရာဂါ ျဖစ္ေလာက္ေအာင္ ေလ်ာ့နည္းလြန္းေနရင္ အသားနဲ႔ အရြက္ကို မ်ားမ်ားစားေပးဖို႔ လိုအပ္ေနပါၿပီ။ သံဓာတ္ပါဝင္မႈ အမ်ားဆံုးအစာက အနီေရာင္အသားပါ။ ဒါ့အျပင္ ဟင္းႏုနယ္လို အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္ေတြမွာလည္း သံဓာတ္မ်ားမ်ား ပါဝင္ ပါတယ္။ ဒီအစာေတြကို လိေမၼာ္ရည္လို ဗီတာမင္ စီမ်ားတဲ့ အရည္နဲ႔ တြဲဖက္စားေသာက္ေပးရင္ ခႏၶာကိုယ္က သံဓာတ္ကို ေကာင္းေကာင္း စုပ္ယူႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။  

၂ ။ ကေလးမ်ား မကၡရုနာ ေပါက္လွ်င္ မုန္ညင္းဆီ ျဖင့္ သံုးခါမွ် လိမ္းေပးရံုႏွင့္ မကၡရု မ်ား ေၾကြက် ေပ်ာက္ကင္း၏။

No comments: