Friday, January 18, 2013

အစာအဆိပ္သင့္ျခင္း

မေရွာ့

၁။ မူးယစ္ေစ တတ္ေသာ အစားအစာ ကို ေသာ္ လည္းေကာင္း ၊ အစား မွား လွ်င္ ေသာ္ လည္းေကာင္း မေရွာ့ အရြက္ကို စားသံုး လွ်င္ ခ်က္ခ်င္း အဆိပ္ေျပ ေစသည္။  



သံပုရာ

၂။ သံပုရာရည္ကုိ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ကာ မ်ားမ်ား ေသာက္ေပးပါက အစာအဆိပ္သင့္ျခင္း၊ အရက္မွ ျဖစ္ေသာ အဆိပ္၊ ဘိန္းမူးလြန္နာ စသည္မ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။ 
 


ႏြားေျမရင္း

၃။ ႏြားေျမရင္း ေခါင္းကုိ ေသြး၍ ဆားအနည္း ငယ္ထည့္ေသာက္ ပါက အဆိပ္ေရာဂါ၊ အစားမွား ေဆးမွား ေရာဂါ တုိ႕ကို ေပ်ာက္ေစ၏။

No comments: