မေရွာ့ |
၁။ မူးယစ္ေစ တတ္ေသာ အစားအစာ ကို ေသာ္ လည္းေကာင္း ၊ အစား မွား လွ်င္ ေသာ္ လည္းေကာင္း မေရွာ့ အရြက္ကို စားသံုး လွ်င္ ခ်က္ခ်င္း အဆိပ္ေျပ ေစသည္။
သံပုရာ |
၂။ သံပုရာရည္ကုိ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ကာ မ်ားမ်ား ေသာက္ေပးပါက အစာအဆိပ္သင့္ျခင္း၊ အရက္မွ ျဖစ္ေသာ အဆိပ္၊ ဘိန္းမူးလြန္နာ စသည္မ်ားကို ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
ႏြားေျမရင္း |
၃။ ႏြားေျမရင္း ေခါင္းကုိ ေသြး၍ ဆားအနည္း ငယ္ထည့္ေသာက္ ပါက အဆိပ္ေရာဂါ၊ အစားမွား ေဆးမွား ေရာဂါ တုိ႕ကို ေပ်ာက္ေစ၏။
No comments:
Post a Comment