Tuesday, January 1, 2013
ၾကက္ဟင္းခါး
အသံုးျပဳပံု-
အရြက္
၁။ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကို ဆား၊ ထန္းလ်က္ထည့္၍ ၃ ခြက္ တစ္ခြက္တင္ က်ိဳေသာက္က တုန္ဖ်ား ၊ ခ်မ္းဖ်ား ေပ်ာက္၏ ။
၂။ အရြက္ႀကိတ္ၫွစ္ရည္ကို ေသာက္လွ်င္ အူတြင္းရွိ ေရာဂါပိုးမ်ားကို ေသေၾကပ်က္စီး၏ ။
၃။ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ရည္ကို ဖန္ခါးသီးႏွင့္ ေသြးေသာက္ေသာ္ အသည္းေရာင္၍ အသား၀ါေသာေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏။
၄။ မူးေမာ္ျခင္းလည္း ေပ်ာက္ရန္လည္းေကာင္း ၊ေၫွာ္ခံေဆးအျဖစ္လည္းေကာင္း ၊ ၾကက္ဟင္းခါးရြက္ကိုေခ်၍ ရွဴေပးရ၏။
၅။ အဖ်ားကို ႏိုင္ေသာ သတၱိရွိသျဖင့္ အရြက္ကို ႀကိတ္၍ ရေသာ အရည္ကို တိုက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေသြးလြန္တုပ္ေကြးေရာဂါေပ်ာက္၏။
၆။ ေခြးရူးကိုက္ေသာေနရာမ်ားတြင္ အရြက္ကိုႀကိတ္၍ အံုေပးျခင္း၊ အရည္ၫွစ္ထည့္ေပးျခင္း ၊ ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္း၏။
အသီး
၁။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးအေျခာက္ကို ေက်ာက္ပ်ဥ္တြင္ ေသြးလူးေသာ္ လည္ေခ်ာင္းေရာင္ေသာေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏ ။
၂။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးရည္ကို ဆီႏွင့္ ေရာေသာက္က ကာလ၀မ္းေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း ၏ ။ ၎အရည္တြင္ ပ်ားရည္ အနည္းငယ္ ေရာေသာက္လွ်င္ ေရဖ်ဥ္းေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏။
၃။ အသီးႏုအရည္ကို မီးေပၚ၌ ေႏြး၍ လိမ္းေပးလွ်င္ အဆစ္ေရာင္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment