Thursday, January 3, 2013

ေရသက်ည္း


အသံုးျပဳပံု-
အျမစ္--

၁။ အျမစ္ကို အက်ိတ္ ေရာဂါ၊ အဖ်ားေရာဂါ၊ အနာေပါက္ ေရာဂါ၊ဆီးခ်ိဳေရာဂါ၊ ေသြးမေကာင္း ၍ကိုယ္ေပၚတြင္ အျဖဴ အနီ ကြက္မ်ား ေပၚျခင္းႏွင့္ လည္ေခ်ာင္း ေရာဂါ တို႕အတြက္ ေဆးေဖာ္စပ္ အသံုးျပဳ၏။
 

၂။ကင္းဆိပ္ ေျဖေဆး အျဖစ္လည္း သံုး၏။ အေခါက္--၁။ အေခါက္ ႀကိတ္ညွစ္ရည္ ကုိ အေရျပား ေရာဂါ ႐ွိသူမ်ားအား တိုက္ေကၽြးျခင္း၊ အေစ့ ကို ေသြး၍ လိမ္းက်ံေပး ျခင္းျပဳရ၏။

အေစ့--
၁။ အနာေဟာင္း၊ အနာေဆြး မ်ားေပၚတြင္ အေစ့ကုိ ေသြးလိမ္းေပး ျခင္းျဖင့္ အသားႏု တက္၍ ေပ်ာက္ကင္း ေစသည္။
 

၂။ အေစ့ကုိ မီးယပ္ေသြး မွန္ေဆး၊အသည္းေရာင္၊အဆုတ္ေရာင္ ေရာဂါ ကုေဆး အျဖစ္လည္း ေဖာ္စပ္ သံုး၏။
 

အ႐ြက္--
၁။ အ႐ြက္ကို အဆိပ္သင့္ ျခင္းႏွင့္ ကုိယ္လက္ ေဖာေရာင္ေသာ အနာ၊ မ်က္စိနာ မ်ားအတြက္ အသံုးျပဳ ရ၏။
 

၂။ ႐ြက္ႏု မ်ားကို ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္ေသာက္ျခင္း၊ ေရေႏြး ေျဖာ၍ တုိ႕ျမွဳပ္စားျခင္း၊ အခ်ဥ္ တည္၍ စားျခင္း၊ သုပ္စား ၊ေၾကာ္စား ျခင္းျဖင့္ သားသည္ အေမမ်ား ႏို႕ရည္ကို မ်ားေစ၍ ႏို႕ေခ်ာင္း ပိတ္ျခင္းကုိ ကာကြယ္ေပး ၿပီး ႏုိ႕ရည္ကို အထူး သန္႕စင္ ေစ၏။
 

၃။ အဆစ္ေရာင္ ေရာဂါ၊ ကိုယ္လက္ ကိုက္ခဲေသာ ေရာဂါ မ်ားအတြက္ အ႐ြက္ကုိ ျပဳတ္ေသာက္ ရ၏။
 

၄။ အ႐ြက္ေျခာက္ကို အမႈန္႕ျပဳ၍ ပ်ားရည္ သို႕မဟုတ္ အရက္ခ်ိဳ မ်ားျဖင့္ ေရာစပ္ ေသာက္သံုးေသာ္ အင္အားကို ျပည့္ၿဖိဳး ေစ၏။
 

၅။ ေရသက်ည္း ႐ြက္ႀကိတ္ညွစ္ရည္ ကို မ်က္စိ၌ ခတ္ေပးေသာ္ အဖ်ားေပ်ာက္၏။

No comments: