Saturday, January 12, 2013
ဆီးျဖဴပင္
အသံုးျပဳပံု-
အသီး
၁။ဆီးျဖဴသီးသည္ အသက္ကုိ႐ွည္ေစ၏။ ေခ်ာင္းဆိုး ၊ ပန္းနာ၊ ေလနာတို႕ကို ေပ်ာက္ကင္းေစ၏။
၂။ေသြး၀မ္းသြားလၽွင္ ဆီးျဖဴသီးအစိမ္းကို ေထာင္း၍ အရည္ညွစ္ ယူၿပီး သံပရာရည္ႏွင့္ ေသာက္လွ်င္ ခ်က္ခ်င္းသက္သာ ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
၃။ဆီးျဖဴသီးအေျခာက္ သို႕မဟုတ္ အစိုကို ေသြး၍ သံပရာရည္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး အေရျပားေပၚတြင္ ျဖစ္ေပၚတတ္ေသာ ယားယံနာ၊ ေပြးညွင္း၊ တင္းတိပ္မ်ားကို လိမ္းေပးက ေပ်ာက္၏။
၄။ဆီးျဖဴသီးေျခာက္မႈန္႕ကုိ ထန္းလ်က္၊ပ်ားရည္၊ သကာရည္ႏွင့္ နယ္စားက ဆီးပုပ္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၅။ဆီးျဖဴသီးေျခာက္ကုိ ငါး႐ွဥ့္သားႏွင့္ ခ်က္စားက ဒူလာ ေသြး၀မ္းက် ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။ ၆။ဆီးျဖဴသီးကို အညက္ႀကိတ္၍ ထိပ္က အံုေပးပါက ႏွာေခါင္းေသြးလွ်ံ ျခင္း ေပ်ာက္၏။
၇။ေတာဆီးျဖဴ သို႕မဟုတ္ ေတာင္ဆီးျဖဴ၊ ေျမဆီးျဖဴ ပဥၥငါးပါး ျပဳတ္ေသာက္က ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏။
အ႐ြက္
၁။အ႐ြက္ကို ေရႏွင့္ သံုးခြက္တစ္ခြက္တင္ က်ိဳ၍ ရ႐ွိေသာ အရည္ကို ပလုတ္က်င္းေပးခဲ့ေသာ္ လွ်ာကြဲျခင္း၊ ပါးစပ္ကြဲျခင္း၊ ေပါက္ျခင္းႏွင့္ ေရစီးကမ္းၿပိဳျဖစ္ျခင္းမ်ား တစ္ခဏခ်င္း ေပ်ာက္ကင္း၏။
၂။ဆီးျဖဴ႐ြက္ႏုမ်ားကုိ ပုန္းရည္ျဖင့္ ေကၽြးခဲ့ေသာ္ အစာမေၾကျခင္း၊၀မ္းသက္ျခင္းမ်ား ေပ်ာက္ကင္း၏။
၃။ဆီးျဖဴ႐ြက္ကို ကၽြမ္းေအာင္ ေလွာ္ၿပီး အုန္းဆီႏွင့္ ေရာ၍ ကေလးမ်ား၌ ျဖစ္တတ္ေသာ က်ဗဟံုးနာမ်ားကို လိမ္းေပးက ေပ်ာက္၏။
၄။မီးေလာင္၊ ေရေႏြးပူေလာင္ေသာ အနာမ်ားတြင္ ဆီးျဖဴ႐ြက္ကို အကၽြမ္းေလွာ္၍ အမႈန္႕ျပဳၿပီး ျဖဴးေပးရ၏။
အေစ့
၁။အေစ့ကုိ ထုေထာင္းေျခၿပီးလွ်င္ ေရေႏြးႏွင့္ ျပဳတ္၍ မ်က္စိကို ေဆးေၾကာေပးေသာ္ မ်က္စိ၌ ျဖစ္ေသာေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္း သက္သာေစႏိုင္၏။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment