Tuesday, January 8, 2013

ကေလာ


အသံုးျပဳပံု-
အေခါက္

၁။ အေခါက္ကို အဖ်ားက်ေဆး ေဖာ္စပ္ရာတြင္ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳ၏ ။
 
အသီး
၁။ ကေလာသီးကို စားပါက ႏူနာ ၊ အပူေၾကာင့္ျဖစ္ေသာ အနာ ၊ ေအာ့အန္ေသာ အနာတို႔ေပ်ာက္ကင္း၍ ေသြး ေလ သလိပ္ တို႔ကိုေၾကေစသည္။


အဆီ
၁။ ကေလာအဆီကို လိမ္းျခင္းျဖင့္ နာက်င္ကိုက္ခဲျခင္းကို ေပ်ာက္ေစသည္။ ေသြးကို သန္႔ရွင္းေစေသာသတၱိရွိ၏ ။
 

၂။ အဆီသည္ ပူသျဖင့္ ေရာဂါပိုးမႊားမ်ားကို ေသေစသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ကုဌႏူနာႏွင့္ အျခားအေရျပားေရာဂါမ်ားကို ကုသရာ၌ အမ်ားဆံုးအသံုးျပဳၾကသည္။

No comments: