Saturday, January 5, 2013

ေဖာေရာင္ျခင္း

  • ၁။ ကနေဖာ့ကို ျပဳတ္၍ တို႔စားခ့ဲေသာ္လည္းေကာင္း ၊ ျပဳတ္ရည္ျဖင့္ ေခၽြးေအာင္းခဲ့ေသာ္လည္းေကာင္း ေဖာေရာင္ျခင္း ေပ်ာက္၏။
  • ၂။ ကိုက္လန္ဟာ ေရာင္ရမ္းမႈ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစာတစ္မ်ဳိးပါ။ ကိုက္လန္တစ္ခြက္စာ ပမာဏမွာ တစ္ေန႔တာ မွီဝဲသင့္တဲ့ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္ပမာဏ ၁၀ ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာ၊ ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါနဲ႔ Autoimmune Disorder တို႔ကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။
  • ၃ ။ ကၽြန္းသားကို ေသြးလူးေသာ္ သည္း ေျခေၾကာင့္ျဖစ္ေသာ အေဖာအေရာင္ ေပ်ာက္၏ ။
  • ၄။ ကၽြန္းသားကို သီဟိုဠ္ သရက္ေစ့အခြံ ဆီႏွင့္ ေသြးလိမ္း ေသာ္ အပူႏွင့္ယွဥ္၍ ျဖစ္ေသာေရာင္ရမ္းျခင္းမ်ား ေပ်ာက္၏ ။
  • ၅။ ထိက႐ံုး ပဥၥငါးပါး ကို ႀကိတ္၍ ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္လူးပါက ေဖာေရာင္ျခင္း ကုိ က်ေစသည္။
  • ၆။ ဒန္႕သလြန္ အျမစ္ ကုိႀကိတ္၍ စည္းေပးေသာ္ ေရာင္တင္းျခင္း ေပ်ာက္၏။
  • ၇။ ကပ္ေစးနဲ(ႏြားျမီးကပ္)အရြက္ႏွင့္ ႏွမ္းနက္ကို ဆတူႀကိတ္၍ မီးေႏြးေႏြးျဖင့္ ခ်က္ၿပီး ေဖာေရာင္ သည့္ေနရာမ်ားကို လိ္မ္းေပးေသာ္ ေပ်ာက္၏ ။
  • ၈။ ကိုရံႀကီးအရြက္ကို ျပဳတ္၍ ေရခ်ိဳးျခင္း ၊ အရည္ပ်စ္ပ်စ္ေသြး၍ လိမ္းျခင္းျပဳက အေဖာအေရာင္ေရာဂါေပ်ာက္၏ ။
  • ၉။ ဘုမၼသိန္အရြက္ ျပဳတ္ရည္ႏွင့္ ေရခ်ိဳး ေပးလွ်င္ ကိုယ္ေဖာ ကိုယ္ေရာင္ ေသာေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
  • ၁၀။ လိပ္ဆူးေ႐ႊအ႐ြက္ကို ျပာခ်၍ ဆန္ပုန္းရည္ ႏွင့္ ေရာေသာက္ေသာ္ ေဖာေရာင္ျခင္း ႏွင့္ ေရဖ်ဥ္းကို က်ဆင္းေစ၏။ ေခ်ာင္းဆိုး ေရာဂါ ကိုလည္း ေပ်ာက္ေစသည္။
  • ၁၁။ သက္ရင္းႀကီး ေခါက္သည္ ေဖာေရာင္ၿပီး ဖ်ားေသာ အဖ်ားေရာဂါ ကို ေပ်ာက္ကင္း ေစ၍ အေဖာကို က်ဆင္း ေစသည္။
  • ၁၂။ ေၾကာင္ပန္းရြက္ကို အရည္ညွစ္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အေရျပားေရာဂါကိုလည္းေကာင္းသက္ရင္းႀကီးျမစ္ ေသြးရည္ႏွင့္ေရာေသာက္ျခင္းျဖင့္ 
  • ေဖာေရာင္ေရာဂါကိုလည္းေကာင္းေပ်ာက္ေစသည္။
  • ၁၃။ ေၾကာင္လွ်ာအသီးကို ငါးသေလာက္ျဖင့္ ခ်က္စားက အေဖာေရာဂါကို က်ေစ၍ လူကို ၀ၿဖိဳးေစၿပီး ႏွလံုးအားနည္းျခင္း ကို ေပ်ာက္ေစသည္။

No comments: