Tuesday, January 15, 2013
ပရႏၷဝါ
အသံုးျပဳပံု-
အရြက္
၁။ ပရႏၷ၀ါ ရြက္ရည္ကို ႏို႔ႏွင့္ ေရာေသာက္က ဆီးေအာင့္ ေရာဂါ ၊ ဆီးပူ ေညာင္းက် ေရာဂါ ၊ ပန္းေသ ေရာဂါ ႏွင့္ အဖ်ား ေရာဂါ တို႔ကို ေပ်ာက္ကင္း ေစရံုမွ် မက အသက္ ကို ရွည္ေစ၍ လူကို ႏုပ်ိဳ အားတိုး ေစႏုိင္၏ ။
၂။ အရြက္ကို ငါးၾကင္း သားႏွင့္ ခ်က္စား ပါက ကုိယ္တစ္ျခမ္း ေသေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၃။ မီးဖြား ၿပီးစ အမ်ိဳးသမီး မ်ား ႏို႔မထြက္ လွ်င္ ပရႏၷ၀ါ ရြက္ကို ဟင္းခါး ခ်က္ေသာက္ ျခင္းျဖင့္ ႏို႔ လ်င္ျမန္စြာ ထြက္ၿပီး ႏို႔နာ၊ ႏို႔ကိုက္ ႏွင့္ သက်ည္း ကိုက္ေရာဂါ မ်ားလည္း ေပ်ာက္ကင္း ေစ၏။
၄။ ပရႏၷ၀ါ ရြက္ကို ငါးပေနာ္ႏွင့္ ေၾကာ္ခ်က္ စားျခင္း ၊ ဟင္းခ်ိဳေသာက္ ျခင္းျဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါ ၊ အဆုတ္ေရာင္ ၊ အူေရာင္ ေရာဂါ ၊ ကိုယ္ေဖာ ကိုယ္ေရာင္ ေရာဂါ ၊ ေရဖ်ဥ္း ၊ ျမင္းသရိုက္ ၊ ေလနာ သလိပ္နာ ၊ အစာ မေၾက ေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္၏ ။
၅။ ခႏၶာကိုယ္ ျပင္ပ၌ ေရာင္ရမ္း ျခင္းမ်ား အတြက္ အရြက္ ကို ထုေထာင္း ၍ ၾကပ္စည္း ေပးရ၏ ။
အျမစ္
၁။ အျမစ္မႈန္႔ ကို သၾကားႏွင့္ စားေသာ္ ေခ်ာင္းေျခာက္ဆိုး ျခင္းႏွင့္ ၾကက္ၫွာ ေခ်ာင္းဆိုး ျခင္းႏွင့္ ၾကက္ၫွာ ေခ်ာင္းဆိုး ျခင္းမ်ား ေပ်ာက္၏ ။ ပ်ားရည္ႏွင့္ လ်က္ေပးေသာ္ ပန္းနာ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
အပင္
၁။ ပရႏၷ၀ါ ကို ႀကိတ္မွန္ ရြက္ ႏွင့္ ေရာေသာက္ ေသာ္ မီးယပ္ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၂။ ဒန္႔ကၽြဲ ေစ့ႏွင့္ ေရာ၍ စားျခင္း ၊ လိမ္းျခင္း ျပဳေသာ္ ေပြးနာ ေပ်ာက္၏ ။
၃။ ေတာင္သာ ဆရာမ မုန္း၏ ေဆးၫႊန္း အရ ` ပရႏၷ၀ါ ပါးပါး လႊာ ၊ သကာ ပ်ားရည္ႏွင့္ စပ္ ၊ ဒန္႔သလြန္ ပြင့္ အုန္းဆံရင့္ ခ်င့္၍ ေလ်ာ္ေအာင္ စပ္၊ မင္းတုန္းမင္းေခါင္ သူသံုး ေဆာင္၊ ဘုန္းေရာင္ေန သို႔တက္ ၊ ဒႏၱာသံ မိႈႏွက္ ၊ အသံ ကရ၀ိတ္ငွက္ ၊ ေကသာ ပိတုန္းေရာင္ နက္´ ဟူ၍ ေဖာ္ျပ ထားသည္ကို ေတြ႔ရသည္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment