Thursday, January 3, 2013
မီးကြင္းဂမံုး
အသံုးျပဳပံု-
အရိုး အရြက္
၁ ။ အရိုး အရြက္ တို႔ကို ထုေထာင္း ၍ သံုးခြက္ တစ္ခြက္ တင္ က်ိဳ ခ်က္ၿပီး ရရွိေသာ အရည္ကို ဒိုပါလာ သၾကား အနည္းငယ္ ခတ္ေသာက္ေသာ္ ေသြးအန္ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။ တစ္ႀကိမ္လွ်င္ ေၾကြဇြန္း တစ္ဇြန္း ခန္႔ တစ္ေန႔ သံုးႀကိမ္ ေသာက္ရ၏။
၂ ။ နားျပည္ယို ေရာဂါ မ်ားအတြက္ အရြက္ကိုု မီးကင္ ၿပီး နားတြင္း သို႔ အရည္ၫွစ္ ထည့္ေပး ျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္း၏။
၃ ။ အရြက္ကို သင့္ရံု သုပ္စား ျခင္း ၊ တို႔စား ျခင္း တို႔ျဖင့္ ၀မ္းကိုက္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၄ ။ ေသြး ၀မ္း ဆင္းလွ်င္ အရြက္ရည္ ကိုၫွစ္ ၍ ေၾကြဇြန္း တစ္ဇြန္း ခန္႔ ေသာက္ေပး ျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္း ၏ ။
၅ ။ မီးေလာင္ အပူေလာင္ ျခင္း ျဖစ္ေသာ္ မီးကြင္း ဂမုန္း အရြက္ႏုကို သၾကား အနည္းငယ္ ေရာၿပီး ထုေထာင္း ႀကိတ္ ေျခ၍ လိမ္းေပး ရ၏ ။
၆ ။ မီးကြင္း ဂမုန္းကို ေထာင္း၍ ရေသာ အရည္ႏွင့္ သၾကား အနည္းငယ္ ေရာၿပီး ဇြန္းေသး တစ္ဇြန္းခန္႔ တစ္ေန႔ သံုးႀကိမ္ ေသာက္ေသာ္ သလိပ္ကပ္ ေခ်ာင္းဆိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment