Thursday, January 3, 2013
ပ႐ုတ္ေအး
အသံုးျပဳပံု-
ပဥၥငါးပါး
၁။ ေလေဆး၊ ၀မ္ေဖာ ၀မ္းေရာင္ ေပ်ာက္ေဆး၊ အစာအိမ္ အားတိုးေဆး၊ အဖ်ားက် ေဆး ႏွင့္ အေၾကာဆြဲ ေရာဂါ အတြက္ ေဖာ္စပ္ ေသာ ေဆးမ်ား တြင္ ပ႐ုတ္ေအး ကုိ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳ ၏။
၂။ပ႐ုတ္ေအး ပင္ကို ျပဳတ္ေသာက္ ေသာ္ ၀မ္းဗိုက္နာ ေပ်ာက္ကင္း၏။
အ႐ြက္
၁။ အ႐ြက္ရည္ကုိ ပ်ားရည္ႏွင့္ ေရာလ်က္ ေသာ္ ၀မ္းသက္ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၂။ျပဳတ္ေသာက္ ေသာ္ အေၾကာ အဆစ္ ေရာင္ျခင္း၊ ကုိက္ျခင္း၊ လည္ေခ်ာင္း နာျခင္း၊ ေခ်ာင္းဆိုး ျခင္း ေပ်ာက္၏။
၃။အေအး ဖ်ား ဖ်ားေသာ္ အ႐ြက္ ကုိ ခ်င္းေျခာက္ႏွင့္ ျပဳတ္ေသာက္ ရ၏။
၄။႐ြက္ႏု ကုိႀကိတ္ ႐ွဴေသာ္ ေတြေ၀ မူးမုိက္ျခင္း ေပ်ာက္၍ ဦးေႏွာက္ ကုိ ၾကည္လင္ ေစ၏
၅။အ႐ြက္ရည္ ကုိ လိမ္းက်ံ ေပးေသာ္ နဖူး၊ မ်က္႐ိုး ကုိက္ျခင္း ေပ်ာက္၏။
၆။အ႐ြက္ကို ေပါင္းေခၽြး ျပဳလုပ္၍ တုိက္ေသာ္ ကေလးမ်ား ၀မ္းဗို္က္နာ ျခင္း ေပ်ာက္၏။
၇။အ႐ြက္ ေခၽြးျပန္ရည္ ေသာက္ေသာ္ ေသြးတိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၈။အ႐ြက္ကုိ ၀ါး၍ ေၾကာင္ကိုက္ေသာ ေနရာသို႕ လိမ္းေပးေသာ္ ေၾကာင္ဆိပ္ ျပယ္၏။
၉။ပိ်ဳ႕အန္ျခင္း ေပ်ာက္ကင္း ေစတတ္ေသာ ေဆးတြင္ ပ႐ုတ္ေအး ကုိ ထည့္ေသာက္ေသာ္ ပိုမို လ်င္ျမန္စြာ ေပ်ာက္ကင္း ေစႏုိင္၏။
၁၀။ပ႐ုတ္ေအးမွ ပ႐ုတ္ဆီ ထုတ္၍ ပ႐ုတ္ခဲ ျပဳလုပ္ၿပီး သြားတိုက္ေဆး၊ ခ်ိဳခ်ဥ္ ၊ဆပ္ျပာ၊ ဆပ္ျပာေမႊး၊အေမႊးအႀကိဳင္ ႏွင့္ အေဖ်ာ္ ယမကာ မ်ားတြင္ အားအင္ ျဖည့္ေဆး အျဖစ္ ထည့္သြင္း အသံုးျပဳသည္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment