Thursday, January 3, 2013
ကေစာ့ခါး
အသံုးျပဳပံု-
ပဥၥငါးပါး
၁။ ပဥၥငါးပါးရည္ကို ၫွစ္ေသာက္ျခင္း ၊ႀကိတ္ဖတ္ျဖင့္ အံုေပးျခင္းျဖင့္ ေျမြဆိပ္ ၊ ကင္းဆိပ္ေျပေပ်ာက္ေစ၏။
၂။ သြားကိုက္ ၊ နာက်င္ျခင္းႏွင့္ သြားပိုး ထေသာအခါ အျမစ္ကို ေသြး၍ သြား၌ သိပ္ေပးျခင္းျဖင့္ ၊ အျမစ္မႈန္႔ ကိုမိႈင္းတိုက္၍ အခိုးရွဴေပးျခင္းျဖင့္ သြားႏွင့္ပတ္သက္ေသာေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္၏။
၃။ အျမစ္ကို ဆန္ေဆးရည္ႏွင့္ ေသြ၍ ေသာက္ပါက ႏွာေခါင္းေသြးလွ်ံျခင္း ေပ်ာက္၏။
၄။ နား၌ ပိုးေကာင္၀င္လွ်င္ ကေစာ့ခါးသီးကို မီးရွိဳ႕ၿပီး အခိုးခံပါက ပိုးထြက္၏။
၅။ ကေစာ့ခါး ျမစ္ကိုအမႈန္္႔ျပဳၿပီး ကြမ္းရြက္ျပဳတ္ရည္ႏွင့္ ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အေၫွာ္ခံ ငန္းေဆးႀကီးအျဖစ္ အသံုးျပဳ၏။
၆။ ပဥၥငါးပါး ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၍ ေရထက္၀က္ ခန္းေအာင္ က်ိဳၿပီး ပိတ္သန္႔သန္႔ျဖင့္ စစ္၍ ေအးလွ်င္ ပ်ားရည္တစ္ဆယ္သားခန္႔ ထည့္ပါ။ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ျဖင့္ ထက္၀က္ခန္႔ တစ္ေန႔ ႏွစ္ႀကိမ္ ေသာက္ပါက မီးယပ္ျဖဴဆင္းသည့္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment