Thursday, January 3, 2013
ရွဥ့္မတက္
အသံုးျပဳပံု-
ဥ
၁။ ႐ွဥ့္မတက္ဥ ကို ခ်က္ျပဳတ္ စားျခင္း၊ ႏြားႏို႕ ႏွင့္ ႏို႕ထမင္း ကဲ့သို႕ ျပဳလုပ္ စားျခင္းျဖင့္ အားတိုး ေစသည္။
၂။ ေခ်ာင္းေျခာက္ ေရာဂါ အတြက္ ႐ွဥ့္မတက္ဥ၊ မုယားႀကီး႐ြက္ သၾကားခဲ ေရာ၍ ေသာက္ရ၏။
၃။ အဆစ္ေရာင္ျခင္း၊ ကိုက္ျခင္း စေသာ တစ္ကုိယ္လံုး ေဖာက္ျပန္ေသာ ေလေရာဂါ အတြက္ ႐ွဥ့္မတက္ဥ ရည္သက္သက္ ျဖင့္ ခ်က္ထားေသာ ဆီသက္သက္ ကို လိမ္းက်ံ ေပးရ၏။
၄။ ႐ွဥ့္မတက္ဥ ကို က်ိဳ၍ ၄င္းတြင္ သၾကားခဲ ေရာၿပီး ပ်ားရည္ ထည့္ေသာက္ ေသာ္ ဆီးပူေရာဂါ ႏွင့္ ဆီးေအာင့္ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၅။ ႐ွဥ့္မတက္ဥ ရည္တြင္ ပ်ားရည္ ႏွင့္ ႏြားႏို႕ ေရာ၍ နံနက္၌ ေသာက္ေသာ္ အပူအကိုက္ ႏွင့္ အမ်ိဳးမ်ိဳး ေသာ သည္းေျခ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၆။ ႐ွဥ့္မတက္ဥ ႀကိတ္ညွစ္ရည္တြင္ ႏြားႏို႕ ေရာေသာက္ေသာ္ ေက်ာက္တည္ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၇။ ႐ွဥ့္မတက္ဥ ႀကိတ္၍ ရေသာ အရည္ တြင္ ပ်ားရည္ ေရာေသာက္ေသာ္ မီးယပ္ ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၈။ ႐ွဥ့္မတက္ဥ မႈန္႕ကို ႏြားႏို႕ ႏွင့္ ေရာေသာက္ေသာ္ သားသည္ မိခင္မ်ား ႏို႕ရည္ တိုးပြားေစ၏။
၉။ ႐ွဥ့္မတက္ဥရည္ တြင္ ႏြားႏို႕ ေရာေသာက္ေသာ္ အဆိပ္ သင့္ျခင္း အမ်ိဳးမ်ိဳး ေပ်ာက္၏။
၁၀။ ႐ွဥ့္မတက္ဥကို အျခားေသာ ေဆးဖက္ မ်ားႏွင့္ ေရာစပ္၍ ေသြးအန္၊ ေသြး၀မ္း၊ ေခါင္းကိုက္၊
အသံပ်က္၊ အသံ၀င္၊ ၀က္႐ူး၊ပန္းနာ ေရာဂါေပ်ာက္ ေဆးမ်ား အျဖစ္ သံုးစြဲ ႏုိင္၏။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment