အသက္ႀကီးသူမ်ား
- ၁။ အသက္၅၀ ေက်ာ္အရြယ္ ကိုယ္လက္ေလး ျခင္း ၊ နာက်င္ျခင္း ျဖစ္၍ သြားလာရာ တြင္ ဒူးဆစ္မ်ား က်ဥ္ျခင္း၊ထိုင္ ပါမ်ားလွ်င္ က်ဥ္ျခင္း၊ အျမင့္တက္ ရာတြင္ ေမာျခင္း ျဖစ္လွ်င္ နလင္ေက်ာ္ ကို ပရုတ္ဆီ ႏွင့္ေသြး ၍လိမ္းျခင္း ၊ ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္၏ ။
မွတ္ခ်က္။ ။ နလင္ေက်ာ္ မႈန္႔စားသံုး စဥ္ အတြင္း ထန္းလ်က္ မစားရ။ စားလွ်င္ ေသတတ္ ၏ ။ (အခ်ိဳဟူ သမွ် ေရွာင္က ပိုေကာင္း ၏ ။)
- ၂။ ကညြတ္အၫြန္႔ကို စားသံုးျခင္းျဖင့္ ေလကို ေၾကေစ၏။အင္အားကို ျဖည့္တင္းေစ၏။ေသြးအားေကာင္းေစသျဖင့္ သားဖြားၿပီး မိခင္မ်ား စားသံုးရန္ အထူးသင့္ေလ်ာ္သည္။
- ၃။ ပဲပင္ေပါက္မွာ အေတြ႔မ်ားတဲ႔ ဖုိင္တုိအီစထရုိဂ်င္ဟာအေရျပားတည္ေဆာက္မွဳမွာအေရးပါတဲ႔ ေကာ္လာဂ်င္၊ အီလက္စတင္နဲ႔ ဟုိင္ရာလူရုိးနစ္အက္စစ္ တုိ႔ တည္ေဆာက္မွဳကုိ ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ပဲပင္ေပါက္ဟာ အေရျပားတင္းရင္းမွဳနဲ႔ အစုိဓာတ္ေလ်ာ႔က်မွဳေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ႔ အေရျပားအုိမင္းတဲ႔ ျဖစ္စဥ္ကို မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
- ၄။ ေဂၚရခါးသီးမွာ Poly-phenolic ဓါတ္တိုးဆန္႕က်င္ပစၥည္းမ်ား ပါ၀င္တဲ့အတြက္ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကိုဟန္႕တားကာကြယ္ ေပးနိုင္ျခင္းနဲ႕ အိုမင္းရင့္ေရာ္မႈကိုလည္း ထိန္းသိမ္းေပးတာကိုေတြ႕ရပါတယ္ ။
- ၅။ ေဗာဓိေညာင္ အရြက္ကို ထန္းလ်က္ႏွင့္ ျပဳတ္ေသာက္က ေမာပန္းျခင္း ေပ်ာက္၍ ကိုယ္ခႏၶာအားအင္ ျပည့္ၿဖိဳးေစသည္။
- ၆။ ေပါက္ပြင့္ ေျခာက္ကို ေရေႏြးတြင္ လက္ဖက္ေျခာက္ ကဲ့သို႔ ခတ္၍ ေသာက္ေသာ္ ေမာပန္းျခင္းကို ေျပေစ၍ ေသြးသား သန္႔ရွင္းေစသည္။
- ၇။ ေၾကာင္ရိုေသပင္အရြက္ကို ပုစြန္ထုပ္ႏွင့္ ေၾကာ္စားပါက ႏြမ္းလ်ပင္ပန္းျခင္း ေပ်ာက္သည္။
- ၈။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အမႈန္႔ျပဳ၍ ပ်ားရည္ႏွင္ စိမ္ၿပီး အိပ္ရာ၀င္ခ်ိန္တြင္ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္ခန္႔ ကို ေရတစ္ခြက္ႏွင့္ ေသာက္ျခင္းျဖင့္အိပ္ေပ်ာ္ စား၀င္ အားအင္ျပည့္ေစပါသည္။
No comments:
Post a Comment