Wednesday, January 9, 2013

စၿမိတ္ ၊ စမုန္ၫို




အသံုးျပဳပံု-
အေစ့

၁။ စၿမိတ္ေစ့ကို သံုးခြက္တစ္ခြက္တင္ က်ိဳေသာက္ပါက ရင္ဘတ္နာ ႏွင့္ ေလထိုးေလေအာင့္ ၊ ေလနာ ေသာေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
 

၂။ စၿမိတ္ေစ့ကို ေလွာ္၍ စားလွ်င္ ေသာ္လည္းေကာင္း ၊ သၾကားခဲႏွင့္ ေရာစားလွ်င္ေသာ္လည္းေကာင္း ႏို႔ေကာင္းစြာ ထြက္ေစ၏ ။

၃။ စၿမိတ္ေစ့ကို ေရေႏြးေျဖာ၍ ေသာက္ေစပါက သားဖြားၿပီးေသာ မိန္းမမ်ားအတြက္ ႏွလံုးကို အလြန္အားေပး၏။ မီးတြင္းေဆးအေနႏွင့္ လည္း သံုးႏိုင္သည္။
 

အရြက္
၁။ အရြက္ကို ဆီသုတ္၍ မီးကင္ၿပီး အနာေပၚကပ္ေပးပါက ႏုလွ်င္ ပိန္၍ ရင့္လွ်င္ ျပည္ေပါက္သြား၏။

No comments: