Wednesday, January 9, 2013

စမြတ္ ၊ တရုတ္နံနံ



အသံုးျပဳပံု-
အေစ့

၁ ။ စမြတ္ကို ကြမ္းရြက္ထဲတြင္ထည့္၍ အရည္ကို ငံုထားပါက ေခ်ာင္းေျခာက္ ၊ ေခ်ာင္းစိုေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
 

၂ ။ စမြတ္ႏွင့္ ေလးၫွင္းပြင့္ထိပ္ဖူးကိုႀကိတ္၍ ပ်ားရည္ႏွင့္ေရာစားပါက ေအာ့အန္ေသာေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
 

၃ ။စမြတ္ကို ပါးစပ္တြင္ငံု၍ ထြက္လာေသာအရည္ကို မ်ိဳခ်ျခင္းျဖင့္ ႀကိဳ႕ထိုးေရာဂါေပ်ာက္၏ ။
 

၄ ။ စမြတ္ကို ဆားပုပ္ႏွင့္ ေရာစားေသာ္ ၀မ္းဗိုက္နာ ေကာင္း၏ ။ ထန္းလ်က္ႏွင့္ေရာ၍ လံုးစားေသာ္ အစာမေၾက ၊ ရင္ျပည့္ ၊ ၀မ္းေၾကာ ၊ ၀မ္းဗိုက္ေၾကာတင္းျခင္းတို႔ ေပ်ာက္၏ ။

No comments: