Tuesday, January 8, 2013
ကင္ပြန္းခ်ဥ္
အသံုးျပဳပံု-
အသီး
၁။ အသီးသည္ ေလေအာင့္ေရာဂါ ၊ ေသြးႏွင့္ဆိုင္ေသာ ေရာဂါ ၊ အျဖဴကြက္ေပၚေသာေရာဂါ ၊ အစာအိမ္ေရာဂါႏွင့္ ၀မ္းခ်ဳပ္ျခင္းကို ေပ်ာက္ေစသည္။
၂။ အသီးႏွင့္ အရြက္ျပဳတ္ရည္ကို ၀မ္းေပ်ာ့ ေဆးရည္အျဖစ္ သံုးသည္။
၃။ အသီးျပဳတ္ရည္ႏွင့္ ေခါင္းေလွ်ာ္ေပးျခင္းျဖင့္ ဆံပင္သန္ေစသည္။
၄။ အသီးကိုႀကိတ္၍ အေရျပားေရာဂါကို လိမ္းေပးလွ်င္ ေပ်ာက္၏။
၅။ အသီးမ်ားကို ေျမြဆိပ္ကုေဆး ေဖာ္စပ္ရာ၌လည္း သံုးသည္။
၆။ စိန္ႏွင့္သံပရာ စားမိသူအား ကင္ပြန္းသီးကို က်ိဳၿပီးလက္ဖက္ရည္ ပန္းကန္တစ္လံုးခန္႔ တိုက္ေပးေသာ္ စားထားေသာ စိန္ႏွင့္ သံပရာမ်ား ျပန္အန္ထြက္ေစ၏။
အရြက္
၁။ အရြက္ ေရေႏြးေဖ်ာရည္ကို ငွက္ဖ်ားေရာဂါ အတြက္ သံုးသည္။ ၀မ္းဗိုက္ ေလပြျခင္းအတြက္ ၎အရည္ကိုေသာက္ျခင္းျဖင့္ ၀မ္းေပ်ာ့ေပ်ာ့သြား၍ ေပ်ာက္ေစသည္။
၂။ အရြက္ႏုကေလးမ်ားကို ငရုတ္ေကာင္းရည္တြင္ စိမ္၍ ဆား ၊ မန္က်ည္းသီး ၊ ငရုတ္သီး ႏွင့္ ေရာေထာင္းၿပီး အသည္းေရာင္ အသား၀ါေရာဂါ ၊ သည္းေျခေရာဂါ စသည္တို႔အတြက္ တိုက္ေကၽြးက သက္သာေစသည္။
၃။ အရြက္ႏုမ်ားကို ညဥ့္သိပ္စိမ္ၿပီး ေသာက္ေသာ္ အဖ်ဥ္းေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၄။ အရြက္ႏုမ်ားကို ႀကိတ္၍ အသည္းေရာင္ေသာ ေနရာ၌ လိမ္းက်ံေပးက သက္သာေစ၏ ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment