Tuesday, January 8, 2013
ၾကက္သြန္းနီ
အသံုးျပဳပံု-
ဥ
၁ ။ၾကက္သြန္နီဥကို အစိမ္းစားျခင္းျဖင့္ ဆီးခ်ဳပ္ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၍ ဆီးရႊင္ေစ၏။
၂ ။ ၾကက္သြန္နီေစ့ကို ေထာင္းစားက အားတိုးေစ၏။
၃ ။ မီးဖုတ္ထားေသာ ၾကက္သြန္နီကို ခြဲ၍ ဆီးအိမ္ေပၚ၌ ပူပူေႏြးေႏြးကပ္ေပးေသာ္ ကေလးဆီးခ်ဳပ္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၄ ။ ၾကက္သြန္နီရည္ အနည္းငယ္ကို တိုက္ေကၽြးလွ်င္ ကေလးမ်ား ၀မ္းဗိုက္နာေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၅ ။ သၾကားႏွင့္ ၾကက္သြန္နီ အရည္ၫွစ္၍ ရွာလပတ္ရည္လုပ္ေသာက္ေသာ္ ဆီးပူေရာဂါ ၊ ၀မ္းေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၆ ။ ၾကက္သြန္နီ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ ညွစ္၍ ေၾကြဇြန္း ထက္၀က္ သၾကားအနည္ငယ္ ထည့္ၿပီး တစ္ေန႔တစ္ႀကိမ္ ေသာက္ေသာ္ ေသြးပါက လိပ္ေခါင္းေရာဂါသက္သာ၏ ။
၇ ။ ညအခါ မ်က္စိမျမင္ရသည့္ ၾကက္မ်က္သင့္ေသာေရာဂါ အတြက္ ၾကက္သြန္နီအရည္တြင္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ ၍ မ်က္စဥ္း ခတ္ေပးေသာ္ ေပ်ာက္၏။
၈ ။ ၾကက္သြန္နီမီးဖုတ္အရည္ ေႏြးေႏြးကို နားထဲထည့္ေသာ္ နားကိုက္ေရာဂါ ေပ်ာက္၏ ။
၉ ။ ၾကက္သြန္နီအရည္ၫွစ္၍ နားထဲ တစ္ေန႔ သံုးႀကိမ္ထည့္ေသာ္ နားျပည္ယိုေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
၁၀ ။ ၾကက္သြန္နီကို ဓားႏွင့္ လွီး၍ အေစးထြက္လာလွ်င္ ထိပ္၀ကို ကြမ္းစားထံုးသုတ္၍ ကင္းၿမီးေကာက္ စေသာ အဆိပ္ရွိသတၱ၀ါ ကိုက္သည့္ေနရာ၌ ၎ထိပ္၀ျဖင့္ ပြတ္ျခင္း၊ အရည္ၫွစ္၍ သုတ္လိမ္း ျခင္း ျဖင့္ အဆိပ္မတက္ႏိုင္ေတာ့ေခ်။
၁၁ ။ ၾကက္သြန္နီကို ဒူလာပါဒရက္ ၊ မီးယပ္ပိန္ေျခာက္ ၊ ရင္နာ ေလနာ ေရာဂါမ်ားအတြက္ ေဖာ္စပ္ေသာေဆးမ်ားတြင္လည္း ထည့္သြင္း အသံုးျပဳႏိုင္၏။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment