Tuesday, January 1, 2013

ရင္းျပားနီ


အသံုးျပဳပံု-
အျမစ္

၁။ အျမစ္ကို ထုေထာင္း၍ ေရႏွင့္ က်ိဳခ်က္ ေသာက္ေသာ္ အဖ်ား ႏွင့္ ႏွာေစးျခင္း ေပ်ာက္၏။
 

၂။ အျမစ္ကို ႏွမ္းဆီ ႏွင့္ခ်က္ၿပီး အျမွဳပ္ ေသလွ်င္ စစ္ယူ၍ မ်က္လံုးအိမ္၌ ကြင္းေပး၊ လိမ္းေပးေသာ္ မ်က္လံုးအိမ္ ေရာင္ျခင္း၊ ယားယံျခင္း ႏွင့္ မ်က္ေခ်း ထြက္ျခင္း မ်ား ေပ်ာက္၏။

၃။ ရင္းျပားျမစ္၊ ခ်င္းေျခာက္ ႏွင့္ နံနံေစ့ တုိ႕ကို အညီစု၍ ေရထက္၀က္ခန္း က်ိဳၿပီး အနည္းငယ္ မွ်စီ ည နံနက္ ေသာက္သံုးေပး ေသာ္ ရင္ျပည့္ ရင္ကယ္ ပိ်ဳ႕အန္ျခင္း မ်ား ေပ်ာက္၏။
 

၄။ အျမစ္မႈန္႕ ၁ ဆ၊ ဒိန္ ၁၂ ဆ ေရာၿပီး ထက္၀က္ ခန္းက်ိဳ၍ အနည္းငယ္မွ်စီ ည နံနက္ ေသာက္ေသာ္ ေရဖ်ဥ္း ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
 

၅။ ရင္းျပားနီျမစ္မႈန္႕ ၁ ဆ၊ ခ်င္းေျခာက္မႈန္႕ ၁ ဆ ကို ခ်င္းစိမ္းရည္ ႏွင့္ ေရာလ်က္ ေသာက္ေသာ္ ေခ်ာင္း႐ိုး႐ိုး ဆုိးျခင္း၊ ပန္းနာ၊ ၾကက္ညွာ၊ ရင္က်ပ္ ေခ်ာင္းဆိုး ေရာဂါ မ်ား ေပ်ာက္၏။
 

၆။ လည္ေခ်ာင္းတြင္း၌ ဆံုဆို႕နာ စေသာ အက်ိတ္ အနာမ်ား ေပါက္ေသာ္ အျမစ္ကို ဆန္ေဆးရည္ ႏွင့္ ေသြး၍ မၾကာခဏ လူးေပးေသာ္ ေပ်ာက္၏။
 
မွတ္ခ်က္
၄င္းေဆးပင္၏ အျမစ္မႈန္႕ကို ၆ ျပားသားမွ ၃ ပဲသားထိ စားသံုးႏိုင္သည္။
 
အ႐ြက္
၁။ အ႐ြက္ကို ေရေႏြးေျဖာ၍ သုပ္စား ျခင္းျဖင့္ မီးယပ္ ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း ေစ၏။ မီးဖြား ၿပီးစ မိခင္မ်ား စားသံုးလွ်င္ ဒဏ္ေၾက၍ အင္အားတိုးၿပီး ႏုိ႕ထြက္ ေကာင္းေစ၏။

No comments: