ေသြးတုိးေရာဂါ
- ၁။ ေသြးတုိးသမားေတြအတြက္ဖရဲသီးအေစ့ကုိေဖ်ာ္ရည္လုပ္ျပီး ေသာက္ေပးရပါတယ္။ ဖရဲသီးအေစ့ကုိေနလွန္း ျပီးတစ္ရက္ထားပါ၊ ျပီးရင္လက္ဖက္ရည္ဇြန္း (၂)ဇြန္းစာ အေစ့ကုိယူျပီး ေရေႏြးနဲ႔တစ္နာေလာက္ျပဳတ္ေပးပါ၊သုံး ပုံတစ္ပုံက်န္မွ အရည္နဲ႔စစ္ျပီး အဲဒီ့အရည္ကုိမနက္တုိင္းဘာအစာမွမစားရေသးခင္ေသာက္သုံးေပးရပါတယ္။ က်န္တဲ႔တဲ႔ ေန႔ခင္းဘက္အခ်ိန္ေတြေသာက္ရင္လည္းရပါတယ္။ မနက္ပုိင္း ဘာအစာမွမစားရေသးခင္ေသာက္တာဟာ အေကာင္းဆုံးအက်ိဳးသက္ေရာက္မႈရွိေစပါတယ္။
- ၂။ ဒန္႕သလြန္ ႐ြက္ကုိ ၃ ခြက္ တစ္ခြက္တင္ ဟင္းခ်ိဳ အျဖစ္ ျပဳတ္ေသာက္ေသာ္ ေသြးတိုး က်၏။
- ၃။ ပ႐ုတ္ေအး အ႐ြက္ ေပါင္းခံရည္ ေသာက္ေသာ္ ေသြးတိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
- ၄။ မန္က်ည္းသီးမွာ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ပိုတက္စီယမ္ဟာ ႏွလံုးခုန္ႏႈန္းကို ဟန္ခ်က္ညီေအာင္ ထိန္းေပးၿပီး ဆိုဒီယမ္ရဲ႕ အာနိသင္ကို ထိန္းခ်ဳပ္ေပးကာ ေသြးတိုးကို က်ေစပါတယ္။
- ၅။ ျမင္းခြာရြက္ ကို အေျခာက္ ျပဳလုပ္၍ လက္ဖက္ရည္ ခါး သဖြယ္ ေသာက္သံုး ျခင္း ျဖင့္ ေသြးတိုး ေရာဂါ ကို သက္သာ ေစ၏ ။
- ၆။ ရဲယို႐ြက္ ကုိျပဳတ္၍ တို႕စားလွ်င္ ေလခ်ဳပ္ ေရာဂါ၊ ၀မ္းဗုိက္နာ ေရာဂါ၊ အာေခါင္ ပူေလာင္ ေသာေရာဂါ၊ သည္းေျခ ေဖာက္ျပန္ေသာ ေရာဂါႏွင့္ ေသြးတိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္ကင္း၏။
- ၇။ ဧကရာဇ္ပင္ အ႐ြက္ကို ျပဳတ္၍ သုပ္စားလွ်င္ လည္းေကာင္း၊ ေၾကာ္စား လွ်င္လည္းေကာင္း မီးယပ္ ငုပ္ျခင္းႏွင့္ ေသြးတုိုး ေရာဂါ ေပ်ာက္၏။
- ၈။ ေၾကာင္ရိုေသပင္အရြက္ေျခာက္ျပဳတ္ရည္ကို တိုက္လွ်င္ အသက္ရွဴလမ္းေၾကာင္း တစ္ေလွ်ာက္၌ ရွိေသာ အညစ္အေၾကးပိတ္ဆို႔ျခင္းကို ရွင္းလင္း ေစၿပီး အသက္ရွဴျပြန္တံ ေရာင္ျခင္းကို သက္သာေစ၏ ။ ပန္းနာေရာဂါ ၊ မီးယပ္ကြက္ေပၚေသာေရာဂါ ၊ ေသြးတိုးေရာဂါတို႔ကို လည္း ေပ်ာက္ေစ၏။
- ၉။ ေၾကာင္ရိုေသပင္အရြက္ကို ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ပါက ပန္းနာေရာဂါ ၊ မီးယပ္ကြက္ ေပၚေသာေရာဂါ ၊ သူငယ္နာေရာဂါ ၊ ေသြးတိုးေရာဂါမ်ား ေပ်ာက္ကင္းေစသည္။
- ၁၀။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေန႔စဥ္ စားသံုး ျခင္းအားျဖင့္ ေသြးတိုးေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းေစႏိုင္သည္။ ၾကက္သြန္ျဖဴဥတစ္လံုးဥႀကီး ၇ လံုးကို ႏြားႏို႔စစ္စစ္ ၄၀ သားတြင္ ထည့္၍ ဆူေအာင္ က်ိဳၿပီး ၁၀ မိနစ္ခန္႔ အေအးခံပါ။ ေနာက္တစ္ႀကိမ္ဆူေအာင္ ထပ္တည္၍ ေသာက္ပါက ေသြးတိုးေရာဂါေပ်ာက္၏။
No comments:
Post a Comment